За Македонија и регионот нема опасност од воена закана, но невоените се интензивираат, сметаат експертите

Опасноста од класична воена закана на подолг рок за Македонија и нејзиното непосредно опкружување не е очекувана, но затоа невоените закани не само што ја модифицираат својата форма, туку се адаптираат на современото живеење, станаа разновидни и се зголемија, по интензитет, простор и време.  Ова е заклучок од денешната конференција „Безбедноста од аспект на внатрешните актуелни … Continue reading За Македонија и регионот нема опасност од воена закана, но невоените се интензивираат, сметаат експертите