Categories

ФРАНЦИЈА „Жолтите елеци“ ќе формираат партија

„Жолтите елеци“ во Франција ќе основаат партија, чии водач ќе биде Жаклин Муро, која им припаѓа на главните и умерени актери на протестното движење „Жолти елеци“ во Франција. Нејзината нова партија би требало да излезе на локалните избори во 2020 година.

Муро кажа дека нејзина цел е на Французите да им понуди нова алтернатива, така што нејзиниот проект се разликува од традиционалните политички движења. Таа рече дека во моментов се е на почетокот, дека статутот не е уште готов, но дека се ќе биде одработено брзо.

Италија дава подршка за формирање на оваа партија.

Print Friendly, PDF & Email