Бранимир Јовановиќ за (не)одговорноста во спроведувањето на владините реформи (1 дел)

Д-р Бранимир Јовановиќ, граѓански активист и експерт за финансии, поранешен советник на екс-министерот за финансии д-р Драган Тевдовски, како еден од говорниците на семинарот на ЦИВИЛ „Транспарентност и одговорност во политичките процеси“, се фокусираше на дефинирање на одговорноста преку конкретни примери на реализираните и нереализираните ветувања и реформи и кој и како сноси политичка одговорност … Continue reading Бранимир Јовановиќ за (не)одговорноста во спроведувањето на владините реформи (1 дел)