ЕУ одамна предупреди дека Инфомакс е проруска веб страница што се служи со теории на заговор и ултранационализам

„Инфомакс“ се вбројува меѓу локалните медиумски групи на Западниот Балкан што се означени како проруски, финансирани од Москва и кои се служат со комбинации на теории на заговор и ултранационализам, според Извештајот на Генералниот директорат за надворешни политики на Европската комисија „Стратешки комуникации на ЕУ во борбата против пропагандата“, објавен во 2016 година. ЕУ сериозно … Continue reading ЕУ одамна предупреди дека Инфомакс е проруска веб страница што се служи со теории на заговор и ултранационализам