Хајредини: Буџетот расте, а средствата за инвестиции се пренаменуваат за тековни трошоци

За новиот предлог-буџет на Владата за 2020 година, ребалансот на буџетот и прогресивниот данок, зборуваме со Џевдет Хајредини, финансиски аналитичар и еден од првите министри за финансии во Македонија. „Да ве потсетам дека сите буџети до сега од страна на СДСМ биле квалификувани како мегаломанско трошење на парите. И сите се согласувавме со тоа, не … Continue reading Хајредини: Буџетот расте, а средствата за инвестиции се пренаменуваат за тековни трошоци