Јовановиќ: Каде згреши оваа власт? (2 дел)

Во второт дел од своето излагање на семинарот на ЦИВИЛ „Транспарентност и одговорност во политичките процеси“, д-р Бранимир Јовановиќ, граѓански активист и експерт за финансии, поранешен советник на екс-министерот за финансии д-р Драган Тевдовски, се фокусираше на лошите здравствени реформи, (не)зависното и (не)праведно судство, привилегиите на функционерите и преоптоварената јавна администрација. „Здравство. Нешто што сите … Continue reading Јовановиќ: Каде згреши оваа власт? (2 дел)