Муратов за Утрински брифинг: Ако сакаме да бидеме граѓани на Европа треба да се насочиме кон почитување на различностите

„Настанот е дел од проектот „Европски перспектви“ со поддршка од Министерството за надворешни работи на Сојузна Република Германија, а целта е промовирање и јакнење на јавната свест за европските вредности. Учесници на панел дискусијата, што почнува во 13 часот, се вицепремиерот Артан Груби, и националниот координатор за интеркултурализам, Роберт Алаѓозовски. Темата е „Европски вредности: (не)возможна … Continue reading Муратов за Утрински брифинг: Ако сакаме да бидеме граѓани на Европа треба да се насочиме кон почитување на различностите