Таравари: Разочарувањето е големо, реформи нема, ни треба експертска влада…

Постојат многу причини и поводи да се разговара со д-р Арбен Таравари. Тој е актуелен градоначалник на Гостивар и генерален секретар на Алијансата за Албанците. Пошироката јавност го запомни како Министер за здравство во владата на Зоран Заев, но на таа позиција останува само пет месеци, за да се повлече од функцијата и да се … Continue reading Таравари: Разочарувањето е големо, реформи нема, ни треба експертска влада…