(ВИДЕО) Столтенберг: Нашата порака е јасна – НАТО стои со Украина! Колку што е потребно!

Максималната поддршка од НАТО за Украина, клучна тема и на министерскиот состанок на 14 и 15 февруари. НАТО не смее да дозволи агресијата да биде наградена, бидејќи тоа би го направило светот далеку поопасно место за живеење. Путин не се подготвува за мир. Тој започнува нови офанзиви. Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја започна … Continue reading (ВИДЕО) Столтенберг: Нашата порака е јасна – НАТО стои со Украина! Колку што е потребно!