Во предизборната кампања партиите не штедат на видеа и на реклами на Фејсбук

Предизборната кампања, која повторно почна предвреме, најмногу се води со видео спотови и со спонзорирани содржини на социјалните мрежи, покажува мониторингот на Цивил. Тимот на Цивил за мониторинг на финансирањето на предизборната кампања од 20 јуни до 28 јуни на полноќ регистрираше 220 политички настани за кои партиите потрошиле пари во или вон рамките на … Continue reading Во предизборната кампања партиите не штедат на видеа и на реклами на Фејсбук