fbpx
Фото: Б. Јордановска, ЦИВИЛ
Стојан Андов
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: МИА Архива
Фото: Слободен Печат

Tag: партиципација

Демант од МОН: Не сме иницирале покачување на партиципацијата за студирање, студентите да бидат спокојни

Министерството за образование и наука ги демантира информациите дека на иницијатива на Министерството за Владата ќе се зголеми двојно партиципацијата за студирање на државните високоообразовни установи на сите три циклуси ...

Коциќ: Ги ослободуваме од здравствена партиципација лицата со попреченост и над 26 години возраст

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените на Законот за здравствено осигурување. Со овие измени се ослободуваат од плаќање партиципација лицата со попреченост и со над 26 години возраст. ...

Нема да се плаќа партиципација за прегледи и лабараторија на онкологија

Министерството за здравство ги демантира информациите дека ќе се плаќа партиципација за преглед и лабораторија на пациентите на онкологија. Од Министерството за здравство посочуваат дека ослободувањето од партиципација е регулирано ...

Деца од семејства корисници на социјална помош ќе се ослободат од здравствена партиципација

Министерот за здравство Венко Филипче, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Наумовски денеска  ќе имаат средба со граѓанската организација „Лил“ која ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER