Categories

Професорот Ненад Марковиќ, на својот фејсбук профил, објави статус , со наслов “Два дена потоа” или Отворено писмо до моите сограѓани и пријатели од #Бојкотирам“. Ви го пренесуваме неговиот статус во целост. 

Прочитај повеќе...

Оваа недела помина во знакот несовесното работење на полицијата и судовите, улогата на младите во референдумскиот процес, а во тој контекст на мета беа гласачите третирани како бројки и...

Прочитај повеќе...

Пецо Трајкоски, претседател на невладината организација Форум за истражување на безбедносни политики „Секуритас“, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за важноста од влезот на Македонија во НАТО, безбедносната состојба...

Прочитај повеќе...

Билјана Ванковска, професорка на државниот УКИМ и неуспешна политичарка, на својот Фејсбук профил објави две фотографии со коментар: NATO among the Albanians in Macedonia (Čegrane and Čair), во превод: НАТО...

Прочитај повеќе...

„Ќе гласаме сите „за“ референдумот, бидејќи тоа е најдоброто решение за Македонија, повеќе нема други алтернативи“, вели еден гостиварчанец  на прашањето на ЦИВИЛ – Медиа – што мисли за...

Прочитај повеќе...

Во најновиот прилог на ЦИВИЛ Медиа во рубриката ДИРЕКТНО, Џабир Дерала говори за недостатоците на законската регулатива со која дел од граѓанките и граѓаните се оневозможени да го искористат...

Прочитај повеќе...

Здравко Савевски го нападна ЦИВИЛ на својот Фејсбук профил денеска. Притоа, не направи разлика меѓу личен став, изнесен во колумна на Џабир Дерала, објавена на ЦИВИЛ Медиа, Плусинфо и...

Прочитај повеќе...

Дерала, ЦИВИЛ: Јас денеска и во својот рафал (Гоца Шлем и Фамилија сѐ уште прогонуваат мирни демонстранти, рафал, 17 септември 2018) кажав дека неприфатливо е да се прогонуваат оние граѓанки...

Прочитај повеќе...

Дерала, ЦИВИЛ: ЦИВИЛ подолго време го набљудува процесот на референдумот, поврзан со прашањата со Грција, односно пристапувањето кон НАТО и ЕУ. Ние во текот на летото и од почетокот...

Прочитај повеќе...

Доналд Туск, претседателот на Европскиот совет, испрати моќна порака на македонски јазик до граѓанките и граѓаните на Македонија.

Прочитај повеќе...