Categories

Денешната панел-дискусија „Има ли шанси отвореното општество во Македонија?“, во организација на Фондација отворено општество – Македонија, по повод одбележување на 25 години од нејзиното постоење и ангажман за...

Прочитај повеќе...

Собранието денеска во продолжение на 46. седница го донесе Предлог на закон за изменување на Изборниот законик. Законските измени ги поддржаа 80 пратеници, ниту еден не беше „против“ и немаше воздржани. 

Прочитај повеќе...

Собранието на денешното продолжение на 46. собраниска седница го донесе Предлогот за изменување на Законот за животната средина.

Прочитај повеќе...

Од испуштените отпадни води од индустријата скоро целата количина или 92 проценти оди во јавна канализација, пет проценти во земјата и три проценти во акумулации, објави Државниот завод за...

Прочитај повеќе...

Владата преку инструменти на Македонската банка за поддршка на развојот, во рамки на своите надлежности, ќе направи напори, да се обезбедат средства, во форма на заем за „Југохром“, со...

Прочитај повеќе...

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на завршниот настан по повод 25 години од формирањето на Фондацијата Отворено општество во Македонија порачал дека дигитализацијата овозможува транспарентност  и ...

Прочитај повеќе...

На поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски, покрај деветгодишната затворска казна, во Кривичниот суд Скопје денеска му е одредена и мерката притвор поради опасност од бегство. Поповски...

Прочитај повеќе...

Со доказна постапка во која ќе бидат преслушани два телефонски разговори, на 6 јули ќе продолжи рочиштето по предметот „Титаник 2“, во кој денеска одбраната даде воведни зборови.

Прочитај повеќе...

Поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски денеска во Кривичниот суд е осуден на девет години затвор поради злоупотреба на службена положба во предметот на СЈО „Триста“, во кој...

Прочитај повеќе...

Косовскиот претседател Хашим Тачи, сеќавајќи се на 19-та годишнина од масовното убиство и тортури врз затворениците Албанци од страна на српските сили во затворот Дубрава за време на косовската...

Прочитај повеќе...