epa08330019 An elderly man wearing protective mask takes pictures in front of the cathedral of Vasily the Blessed on the Red Square in Moscow, Russia, 29 March 2020. Russian authorities recommended for all Russians do not leave their homes for nine days in order to stop the spread of the coronavirus Covid-19 disease. The next week was declared not working for evrebody, all restaurants, bars, shopping centers, cinemas and city parks were closed. According to the Russian Quarantine Service of Rospotrebnadzor (Russian Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing), eight people died and 1534 cases of the Covid-19 disease have been confirmed in Russia.  EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
epa08330022 A single man wearing protective mask stands in front of the cathedral of Vasily the Blessed and Lenin's mousaleum on the Red Square in Moscow, Russia, 29 March 2020. Russian authorities recommended for all Russians do not leave their homes for nine days in order to stop the spread of the coronavirus Covid-19 disease. The next week was declared not working for evrebody, all restaurants, bars, shopping centers, cinemas and city parks were closed. According to the Russian Quarantine Service of Rospotrebnadzor (Russian Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing), eight people died and 1534 cases of the Covid-19 disease have been confirmed in Russia.  EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
epa08308609 A member of the medical crews of the Israeli Emergency Medical organization Magen David Adom demonstrates a test at the 'Check and go' complex for mass testing for coronavirus COVID-19 infection at the Hayarkon Park Parking Lot in Tel Aviv, Israel, 20 March 2020. According to Israeli media reports, the country's Mossad intelligence agency has brought 100,000 test kits to Israel in order to prevent the spread of the Coronavirus COVID-19. Citizens were instructed to stay in homes and only go out for urgent needs.  EPA-EFE/ABIR SULTAN
Добро утро со Орданоски

АКЦИЈА

ЦИВИЛ бара од политичките партии да ги почитуваат мерките за заштита од коронавирусот, а не да ги злоупотребуваат за политички рејтинг

ЦИВИЛ бара од политичките партии да ги почитуваат мерките и препораките на Владата за справување со КОВИД-19 и спречување на негово понатамошно проширување во земјата. Мерките за забрана за јавни...

Read more

ЦИВИЛ го одложува семинарот „Граѓански објектив“, соодветно на владините мерки за заштита од коронавирусот

ЦИВИЛ го одложува семинарот „Граѓански објектив“, соодветно на владините мерки за заштита од коронавирусот. Претходно, многу популарниот семинар што се одржува веќе пет години, беше закажан за 21 март (сабота)...

Read more

Бундалески: Судиите кои ќе нанесат штета да одговараат кривично, не само да бидат сменети!

Љубомир Бундалески, сведок од случајот „Змиско око“, зборуваше на панелот на ЦИВИЛ, „Жртви на режимот – сведоштва и слики“, за мачниот период кој го поминал пред 13 години и трае...

Read more

Пиперковски: Правосудниот систем е дувло за производство на криминал

Доктор Тодор Пиперковски, од случајот „Метастаза“, на панелот на ЦИВИЛ, „Жртви на режимот – сведоштва и слики“ зборуваше за своето искуство со правосудниот систем и режимот. https://www.youtube.com/watch?v=OBSvi1CKVGs „И мене ми...

Read more

ЦИВИЛ: Иницијативата за крај на привилегиите да се прошири на сите сегашни и поранешни функционери

ЦИВИЛ ја поздравува иницијативата на Државната комисија за спречување на корупција за парламентарно и уставно судско преиспитување на оправданоста на одредени законски решенија за привилегиите на поранешните претседатели, која денеска...

Read more

Слободан Богоевски, Емел Рамковска и д-р Тодор Пиперковски на панелот на ЦИВИЛ „Жртви на режимот – сведоштва и слики“

Режимот ја зароби и ја злоупотреби државата, а особено полицијата, судството и медиумите, а секој обид да се изрази поинакво мислење, го санкционираше со апсења, тортура, монтирани судски процеси и...

Read more

Голем национален семинар на ЦИВИЛ за граѓанско новинарство и мониторинг

Семинар на ЦИВИЛ, проект: „Граѓански објектив“, Штип, 2018 година. / Фотографија: Б. Јордановска/ЦИВИЛ

На 21 март (сабота) во Скопје, хотел Континентал, ЦИВИЛ организира голем семинар за граѓанско новинарство и мониторинг на национално ниво. Семинарот е посветен на спроведувањето на транспарентни и одговорни политички процеси...

Read more
Page 1 of 28 1 2 28
Currently Playing