АНАЛИЗИ

Дали Апасиев ќе го пасокизира СДСМ, или е Златна Зора и опасност за гласачката моќ на ВМРО-ДПМНЕ?

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Колку и да сакате да глумите десна или лева опција во политиката, драги мои, тоа по кое што ќе ве оценуваат и јавноста и граѓаните се вашите...

Read more

Трамповиот гамбит како увертира на новата партија геополитички шах во изборната кампања на САД (2 дел)

пишува: ГОРДАН СТОШЕВИЌ (продолжение од 1. дел) Овој договор не само што нема да ги наруши досегашните одлични односи помеѓу Израел и Србија, туку ќе ги надогради и зацврсти, договор...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (10 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел | Седми дел | Осми дел | Деветти дел Заклучоци на анализата И...

Read more

Трамповиот гамбит како увертира на новата партија геополитички шах во изборната кампања на САД

пишува: ГОРДАН СТОШЕВИЌ Помина една недела откако Трамп во Вашингтон во манир на одличен претприемач ги седна своите нови клиенти од Балканот, наложувајќи да ги закопаат своите воени секири и...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (9 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел | Седми дел | Осми дел Новинари, активисти, граѓански организации, уметници, граѓани... цел...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (8 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел | Седми дел Политиката, извор и жариште на омразата. Политичари мразачи, и политичари...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (7 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел Примери на „мрежи“ и на оркестрирана пропаганда и омраза на Твитер Мониторинг тимот...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (6 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел ФБ страници кои оркестрирано шират дезинформации и омраза. Како дејствуваат и какви пораки и содржини промовираат?...

Read more
Page 1 of 14 1 2 14
Currently Playing