fbpx
ТОП 10

Демант од Фондацијата Метаморфозис за објавата на ЗНМ и ССНМ за регулирањето на работните односи

Најостро реагираме на соопштението на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) кои без да побараат информација од нас, еднострано,...

Read more

ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Махмут: Народниот правобранител утврди дискриминација и бара од МОН да воведе ромски и влашки јазик во „Националната платформа за далечинско учење“

Народниот правобранител ја прифати претставката поднесена од активистот за човекови права, Тефик Махмут, против Министерството за образование и наука поради...

ПОЛИТИЧКИ МАГАЗИН

ОБСЕ и Советот за етика во медиумите ги објавија првите Насоки за етичко известување на онлајн медиумите во Северна Македонија

За подобрување на професионалните стандарди на онлајн медиумите, Мисијата на ОБСЕ во Скопје го поддржа Советот за етика во медиумите (СЕММ)...

Помалите парламентарни партии поддржани од СДСМ поднесоа измени на Изборниот законик со барање Северна Македонија да биде една изборна единица

Пратениците од Демократски сојуз, Левица, ВМРО-НП, ЛДП и СДСМ до Собранието денеска поднесоа Предлог закон за измени и дополнувања на...

CIVILMEDIA NEWSLETTER

Print Friendly, PDF & Email