ИНТЕРВЈУ

Сведоштво на Зоран Мијалков за секојдневната борба за достоинствен живот на неговите деца

Зоран Мијалков е еден од основачите на здружението „Сплотени срца“, здружение на родители на деца и возрасни со аутизам и сродни состојби, но и еден од иницијаторите на Инцијативата „5...

Read more

Бочварски: Верувам дека граѓаните препознаваат кој работи искрено и чесно

Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, својот двегодишен мандат го посвети на капитални проекти и домаќинско штедење, а како што изјави во интервјуто за ЦИВИЛ Медиа, општината вложила максимален труд...

Read more

Пендаровски за Ди Пресе: Дајте ни шанса и дозволете да покажеме дека сме подготвени

Ди Пресе: Франција неодамна негативно се произнесе за проширувањето, дали сè уште се надевате дека ќе добиете сигнал од ЕУ за отворање на претпристапните преговори на ЕУ со Северна Македонија?...

Read more

Штајнакер: Заштитата на природата и животната средина е најголемиот предизвик во регионот

Гудрун Штајнакер е поранешна амбасадорка на Сојузна Република Германија во нашата земја. По завршувањето на нејзината мисија во Северна Македонија, Штајнакер е амбасадорка во Црна Гора, по што се пензионира....

Read more

Рангелова: Ниту едно партиско раководство не прифаќа рамноправно учество на жените во политиката (2 дел)

Секако една од најкоментираните и највидливите политички фигури во Северна Македонија е пратеничката Даниела Рангелова од ВМРО-ДПМНЕ. Без оглед на тоа дали некој ја сака и почитува или ја мрази...

Read more

Герберих: СЈО поттикна процес, неуспехот на поединици не значи дека целиот систем е погрешен

Западен Балкан е регион од стратешко значење за Европската Унија и не смееме да го запоставиме овој регион од наш сопствен интерес. Северна Македонија веќе ги забрза реформите и направи...

Read more

Рангелова: Не знам што би добила ВМРО-ДПМНЕ со 120 изборни единици, ако ова е Влада во сенка, јас сум разочарана (1 дел)

Секако една од најкоментираните и највидливите политички фигури во Северна Македонија е пратеничката Даниела Рангелова од ВМРО-ДПМНЕ. Без оглед на тоа дали некој ја сака и почитува или ја мрази...

Read more

Јовева, прва пратеничка со македонско потекло во ЕП: Во Брисел владее оптимизам за датумот

Франција не е априори против влезот во Европската унија на државите кои ги исполнувата критериумите. Париз не се противи, но таму фокусот во моментов го става на реформите на самата...

Read more

Нуредини: Една изборна единица, отворени листи без никаков праг

Поддржувајќи ја иницијативата за промена на изборниот модел, Азби Нуредини од „Иницијативата за граѓански права“ зборуваше за изборно насилство, илустрирајќи го и со пример од личното искуство во изборни циклуси....

Read more
Page 1 of 2 1 2

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy