fbpx
Џабир Дерала
AP Photo/Mstyslav Chernov

Николиќ Писарев: Нема лек, иселувањето е елементарна непогода

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Александар Николиќ Писарев - новинар, дописник, уредник, аналитичар, археолог, ловџија, сурфер, едрилица... Тој зборува за минатото и денес, за...

Read more

Боцевски: Многу ме повреди „северна“, многу

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Ивица Боцевски - американски постдипломец, амбасадор, министер, но и блогер, колумнист, аналитичар, зборува за дипломатијата и неговото амбасадорување во...

Read more

Хоџиќ: Руската агресија врз Украина е ужасно злосторство

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Џелал Хоџиќ - Претседател на политичката партија „Странка на демократска акција на Македонија“, но и граѓански активист, хуманист, посветен...

Read more

Данилов: До ефикасна администрација потребна е и ефикасна политичка волја

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Влатко Данилов - економист консултант, магистер по финасиски менаџмент, специјалист за јавни финасии, зборува за недоволната контрола за јавните...

Read more

Јовановиќ: Во тридецениската самостојност десницата никогаш ништо добро не ѝ донела на земјава

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Ненад Јовановиќ, новинар, аналитичар, полемичар, колумнист... Тој зборува за руската воена агресија и украинскиот слободарски отпор, за кај нас...

Read more

Максути: Со балканска култура имаме ли урбано европско живеење?

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Мерита Максути - архитект, американски постдипломец за урбанистичкото планирање, невладина активистка за хуманитарно и еколошкото живеење со забележлива посветеност...

Read more

Заев: Социјал-демократите не се режимски послушници и нема да почнат да креираат фарми со ботови кои шират лажни вести

Непосредно пред учеството на третиот Конгрес на грчката опозициска партија СИРИЗА што ќе се одржи од 14 до 17 април во Атина, поранешниот премиер Зоран Заев во интервју за грчкиот информативен...

Read more

Атовска: Мојот приоритет во новинарството се предизвиците

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со новинарката Кристина Атовска, единствениот македонски воен репортер од воената Украина, деновиве се врати од Киев и од фронтните предели...

Read more

Ѓорчев: Современото ВМРО – ДПМНЕ идеолошки се позиционира подесно од центарот

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Марјан Ѓорчев - градоначалник, пратеник, министер, амбасадор, публицист, еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ, зборува за руската инвазија и украинските...

Read more

Атанасовски: И уставно и во практиката да заживее граѓанска држава еднаква за секого

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Благојче Атанасовски - јавна личност, колумнист, полемичар, историчар, политиколог зборува за неприродната државна сегашност и излезната перспективна проекција на...

Read more
Page 2 of 32 1 2 3 32

CIVILMEDIA NEWSLETTER