fbpx
Џабир Дерала
AP Photo/Mstyslav Chernov

Беса Арифи: Начинот на кој се однесуваме кон другиот е многу битен за односот што го градиме во општеството

Беса Арифи

Беса Арифи, професорка по кривично право и криминологија во Универзитетот на Југоисточна Европа, во интервју за ЦИВИЛ ги разложува аспектите на меѓуетничката состојба во Република Северна Македонија, проблемите, и начинот...

Read more

Хоџиќ: Развојот на едно општество не е можен ако не се вклучени сите заедници

Џелал Хоџиќ од Агенцијата за односи меѓу заедниците во разговор со ЦИВИЛ за меѓуетничката состојба во земјава, мултикултурата и европските вредности, стратегијата „Едно општество за сите“, и состојбите со дискриминацијата...

Read more

Сотировски: Секогаш има место за подобрување во односите помеѓу различните заедници

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, г. Даријан Сотировски во разговор со ЦИВИЛ за меѓуетничката состојба во земјава, мултикултурата и европските вредности, стратегијата „Едно општество...

Read more

Рамчиловиќ: Мултикултурата е како убава чорба

„Меѓуетничката состојба во државата е добра и стабила. Во извештајот на Европската комисија иако се наведува дека меѓуетничката состојба е стабилна, сепак околу помалкубројните етнички заедници се наведува дека за...

Read more

Богојески: Имам решенија за сите горливи прашања, но клучна е довербата од гласачите

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Петар Богојески, политичар, аналитичар, колумнист. Тој зборува за себе, за политиката, партиите, блокадите, решенијата вградени во неговиот „Македонски концепт“...

Read more

Алаѓозовски: Секој ден мора да се негува мултикултурноста, европските вредности, демократијата и интеркултурниот дијалог

Со Националниот координатор за интеркултурулизам и едно општество во Владата на Република Северна Македонија, Роберт Алаѓозовски, во рамки на Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“ на ЦИВИЛ, разговараме на повеќе прашања...

Read more

Видео викенд на Цивил

Цивил Медиа во текот на викендот ги обновува активностите - Видео викенд на Цивил. Во текот на викендот очекувајте голем број видеа, како нови, така и малку постари, но сеуште...

Read more

Петровска: Бргу се потврди дека членството во НАТО е наша мудра државничка одлука и за сегашноста и за иднината

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Славјанка Петровска, министерка за одбрана во Владата на Република Северна Македонија, зборува за: НАТО - предности наспроти неповолности, безбедности...

Read more

Мултиетничноста и мултикултурата силната страна на АРМ

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска, за ЦИВИЛ Медиа вели дека мултикултурата и мултиетничноста се силната страна на АРМ. https://youtu.be/UaBoZgGlGBU „Имаме на командни позиции лица од помалкубројните етнички заедници кои се...

Read more
Page 3 of 32 1 2 3 4 32

CIVILMEDIA NEWSLETTER