epa08330019 An elderly man wearing protective mask takes pictures in front of the cathedral of Vasily the Blessed on the Red Square in Moscow, Russia, 29 March 2020. Russian authorities recommended for all Russians do not leave their homes for nine days in order to stop the spread of the coronavirus Covid-19 disease. The next week was declared not working for evrebody, all restaurants, bars, shopping centers, cinemas and city parks were closed. According to the Russian Quarantine Service of Rospotrebnadzor (Russian Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing), eight people died and 1534 cases of the Covid-19 disease have been confirmed in Russia.  EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
epa08330022 A single man wearing protective mask stands in front of the cathedral of Vasily the Blessed and Lenin's mousaleum on the Red Square in Moscow, Russia, 29 March 2020. Russian authorities recommended for all Russians do not leave their homes for nine days in order to stop the spread of the coronavirus Covid-19 disease. The next week was declared not working for evrebody, all restaurants, bars, shopping centers, cinemas and city parks were closed. According to the Russian Quarantine Service of Rospotrebnadzor (Russian Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing), eight people died and 1534 cases of the Covid-19 disease have been confirmed in Russia.  EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
epa08308609 A member of the medical crews of the Israeli Emergency Medical organization Magen David Adom demonstrates a test at the 'Check and go' complex for mass testing for coronavirus COVID-19 infection at the Hayarkon Park Parking Lot in Tel Aviv, Israel, 20 March 2020. According to Israeli media reports, the country's Mossad intelligence agency has brought 100,000 test kits to Israel in order to prevent the spread of the Coronavirus COVID-19. Citizens were instructed to stay in homes and only go out for urgent needs.  EPA-EFE/ABIR SULTAN
Добро утро со Орданоски

Дрндаревска: Интернет просторот е преполн со говор на омраза, но немаме систем и пракса на казнување

Социјалните мрежи и порталите изобилуваат со говор на омраза, но, државните институции не го гледаат и санкционираат, иако претставува кривично дело. Во интервју за ЦИВИЛ Медиа, разговаравме со Драгана Дрндаревска...

Read more

Петровска: Невистинитите информации и лажни вести никому нема да му помогнат

„Министерството за внатрешни работи досега има поднесено 10 известувања до Основното јавно обвинителство за ширење на лажни вести и дезинформации во врска со Ковид-19“, вели заменик министерката за внатрешни работи...

Read more

Давидовиќ: Говорот на омраза го има проблемот на неказнивоста

„Недостигот на институционална волја за решавање на случаите каде се регистрира говор на омраза , покажува дека човековите права не се заштитени и тоа испраќа лоша порака“, вели адвокатот Ѕвонко...

Read more

Стојановиќ: Преку пробацијата затворениците се реинтегрираат во општеството

Со Јовица Стојановиќ, директор на управа за извршување санкции, разговаравме и за здравствениот систем в о затворите, здравствената заштита на вработените, но пред сѐ затворениците. https://www.youtube.com/watch?v=wHs7qBcPbjQ&feature=youtu.be „Она што Управата, позитивно,...

Read more

Стојановиќ: Единаесет години ме држеа во фиока

Во вториот дел од интервјуто со Јовица Стојановиќ, директор на Управата за извршување санкции при Министерството за правда разговараме за реформите во УИС и пробацијата. Стојановиќ зборуваше и за кумановскиот...

Read more

Стојановиќ: Катастрофа е благ збор да се опише состојбата што ја затекнав во затворите во 2017 година

Јовица Стојановиќ е директор на Управата за извршување санкции при Министерството за правда на Република Северна Македонија. Уште при првиот контакт, тој остава впечаток на строг, прецизен и уреден човек,...

Read more

Хшебичкова, Томан: Северна Македонија е на добар пат

Во екот на предизборието, распуштањето на Собранието и носењето на Законот за Јавно Обвинителство, ЦИВИЛ Медиа разговараше со амбасадорот Н.Е. Мирослав Томан и Специјалната пратеничка на министерот за надворешни работи...

Read more

Чешки дипломати за ЦИВИЛ МЕДИА: Законот за јавно обвинителство е добар пример, многу важно за ЕУ интеграцијата

Во екот на предизборието, распуштањето на Собранието и носењето на Законот за Јавно Обвинителство, ЦИВИЛ Медиа разговараше со амбасадорот Н.Е. Мирослав Томан и Специјалната пратеничка на министерот за надворешни работи...

Read more

Клугe: Нема место за паника, само пет отсто од заболените од коронавирус се во критична состојба

Подготвеноста на властите во справувањето со коронавирусот е одлична. Им честитам на властите, бидејќи Северна Македонија направи проценка на капацитетите дали има доволно човечки ресурси и инфраструктура, дури и пред...

Read more
Page 1 of 5 1 2 5
Currently Playing