Categories

Делегација од Министерството за труд и социјална политика, синдикатите и работодавачите од Северна Македонија, присуствуваат на Меѓународната конференција на трудот во Палатата на нациите во Женева, Швајцарија, на која...

Прочитај повеќе...

Новиот закон за високо образование што беше изгласан на 2 мај 2018 година им влеа надеж на академците и стручната јавност, но, како што велат од Младинскиот образновен форум,...

Прочитај повеќе...

Министерот за надворешни работи на Словачка и актуелен претседавач на ОБСЕ, Мирослав Лајчaк, изјави дека ЕУ мора да го исполни ветеното и оваа година да отвори ново поглавје во...

Прочитај повеќе...

Во Скопје викендов ќе се одржи состанок на Холандско – Белгиската конституенца на Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд на темат – како до поправедно општество до поправеден систем.

Прочитај повеќе...

Пратеникот на СДСМ, Александар Кирацовски најавува тужби за неколку медиуми, за кои како што вели, ширеле лаги за неговата имотна состојба. Кирацовски ќе ги тужи медиумите бидејќи пренеле Фејсбук...

Прочитај повеќе...

На денешниот Совет за општи работи на Европската Унија  што се одржа во Луксембург, земјите членки не успеаја да се договорат за датум за пристапни преговори за Северна Македонија...

Прочитај повеќе...

„Крик – фестивал за критичка култура секоја година обработува една одредена тема. Мотивацијата за темата секогаш доаѓа од преиспитување на општествените околности, политичките и уметничките динамики, не само во...

Прочитај повеќе...

Списокот на нови министри ќе биде објавен во петок Кои министерства ќе добијат нови министри и кои министри ќе останат без функциите ќе се дознае во петок, кога се...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ формираше граѓанска работна група за спроведување на Иницијативата #КрајЗаРасипништвото на 5 јуни 2019, кога се одржа и трибина на истата тема. Прв чекор на ЦИВИЛ и Работната група...

Прочитај повеќе...

Она што требаше да биде радосна прослава за Бајрам, се претвори во кошмар. Во раните утрински часови на 3 јуни, мирот беше уништен од огнено оружје и пожари, 100...

Прочитај повеќе...