Фото: СДСМ
Фото: ВМРО-ДПМНЕ
Фото: Скриншот од видео на BBC News
Фотографија: Скриншот од Фејсбук видео
Фотографија: Wikimedia Commons

Богоевски до Апасиев: Ако сакаш да се бавиш со агресија, тоа можеш да си го правиш преку твојата фашистичка партија – не преку искривување на значењето на Шарена Револуција. Лажго еден!

Како реакција на денешниот мизерен обид на шефот на радикалната десничарска партија која се нарекува „Левица“ да се скрие за Шарената револуција, Павле Богоевски напиша: Сакајќи да ги оправда повиците...

Read moreDetails

Симовски: Одбивањето попис е класично несакање на државата, особено ако тоа е заради остварување на политички цели

Апостол Симовски, директор на ДЗС (фото: Г. Наумовски/ЦИВИЛ)

„Дали има правна основа за казни околу неучество на пописот треба да одговорат правници, но јас сум и за повеќе од кривична одговорност затоа што одбивањето попис е класично несакање...

Read moreDetails

(ВИДЕО) Дерала по повод 20-годишнината на „Рок за мир“: Горд сум што сум ЦИВИЛ

Џабир Дерала (фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Поминаа точно 20 години од одржувањето на манифестацијата „Рок за мир“ на 24 март 2001 година во организација на ЦИВИЛ, а во партнерство со Пакс Кристи Холандија, Нансен дијалог центар...

Read moreDetails

Арсовски, портпарол на Влада: Пописот е одговорност на граѓаните кон државата, повикувањето на бојкот е кривично дело

Изјава на портпаролот на Владата, Душко Арсовски: Повикувањето на бојкот на пописот е кривично дело според чл 387 од Кривичниот Законик. Организирање на отпор Член 387: (1)Тој што ќе организира...

Read moreDetails

Маричиќ: Можеме да придонесеме во градењето на владеење на правото како битен европски принцип

Изјава на министерот за правда, Бојан Маричиќ по средбата со потпретседателката на Европската комисија за транспарентност и вредности Вера Јурова: На првиот ден од посетата на Брисел имав шанса да...

Read moreDetails

Ѓорѓиева, ДЗС: Пописот се одвива според планираното

Јасмина Ѓорѓиева од Државниот завод за статистика, на денешната прес-конференција уште еднаш потврди дека пописот се одвива според планираното: Апелирам до граѓаните да се самопопишат, тоа е едноставна процедура и...

Read moreDetails

ДЗС: Попишувачи ќе има доволно, задоволни сме од одѕивот, повикот е во тек

На денешната прес конференција, ЦИВИЛ имаше прашање кое го поставија и неколку други редакции. Медиумите се интересираа на што се должи слабиот одѕив на попишувачите и на кој начин би...

Read moreDetails

Стефоска: Охрид и Струга немаат волја за заштита на светското природно и културно наследство впишано во УНЕСКО

Министерката за култура, Ирена Стефоска, упати отворена и директна критика на сметка на општините Охрид и Струга, поради отсуството на волја за заштита на светското природно и културно наследство впишано...

Read moreDetails
Page 560 of 617 1 559 560 561 617