Жел. станица, Нови Сад (фото извор: Википедија)
Donald Trump - Windsor, UK
Source> screenshot France 24
Средба во Ватикан: Зеленски и Трамп (фото: Андриј Јермак)
Фото: Скриншот од видео на
FOX 5 New York
Фото: Уставен суд
Фото: МИА

ЦИВИЛ: Избори час поскоро, се зголемува говорот на омраза и лажните вести, расте меѓуетничката омраза…

Претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала на денешната прес конференција истакна дека избори треба да се одржат час поскоро, односно краен датум за одржување на изборите да биде 5 јули, за...

Read moreDetails

ЦИВИЛ бележи пораст на меѓуверска и меѓуетничка омраза

МЕЃУВЕРСКИ И МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ ЦИВИЛ бележи пораст на случаите во кои јавно се манифестира меѓуверска омраза, со отворени повици за насилство, поточно „света војна“. На верски мотивираните собири, било да...

Read moreDetails

Дерала: Не е прв пат академик Ќулавкова да се покаже со вакви националистички пораки

Џабир Дерала/ Фото ЦИВИЛ

Говорот на омраза не запре во Македонија и за време на пандемијата од КОВИД-19, кој често доаѓа и од личности кои имаат високи функции на политичката и општествената сцена. Пред...

Read moreDetails

Богојески: Груевски мене ништо не ми згреши, им згреши на граѓаните на Македонија

„На мене Груевски ништо лично не ми згреши. Им згреши на граѓаните на Македонија“, со овие зборови го отвори интервјуто за ЦИВИЛ Медиа, Петар Богојески од Македонски концепт, кој на...

Read moreDetails

Новинарите како партали ги исфрлаа од парламентот…

Постојано и систематски се стеснува просторот за слобода на професионалното новинарство. Гаснеа или се затвораа весници и телевизиски станици. Нивните сопственици се или во затвор, или гинат во сообраќајни несреќи...

Read moreDetails

Џорџ Флојд меморијал

Демонстрантите се собраа на меморијал на местото каде што Џорџ Флојд беше убиен во Минеаполис, на 25 мај. САД бележат незапамтен бран на протести против полициската бруталност и расизмот. Фотографијата...

Read moreDetails

Рамчиловиќ: ВМРО-ДПМНЕ намерно ги кочи изборите за да имаме нефункционално Собрание и институции

ЦИВИЛ МЕДИА направи интервју со Зеќир Рамчиловиќ, потпретседателот на Собранието на Република Северна Македонија, актуелен пратеник и кандидат за пратеник на СДСМ за престојните предвремени парламентарни избори. Тој на јавноста...

Read moreDetails
Page 590 of 609 1 589 590 591 609