fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: бездржавјанство

Нема веќе невидливи граѓани, сега сите имаат пристап до социјална, здравствена и друга поддршка

ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Новите закони за престојувалиште и живеалиште, за лична карта и за матична евиенција значат целосно решавање на бездржавјанството во Република Северна Македонија и пристап до социјални и здравствени ...

Државата на пат до целосно решавање на долгогодишниот проблем со лицата без документи

Со донесувањето на измените на законите за престојувалиште и живеалиште и за лична карта со отвора патот за целосно решавање на  бездржавјанството во Република Северна Македонија. Овие лица  поради непоседувањето ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER