fbpx
Фото/ Wikimedia commons

Tag: државен празник

Војо Маневски

Св. Климент подучувал или делел дипломи?

 ВОЈО МАНЕВСКИ    Државниот празник Св. Климент се одбележува, се споменуваат неговите дела и се повикува неговата заштита над црквата, градот и државата. Историчарите нека елаборираат каде е роден, како ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER