fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: државници

Шефови на држави и влади во Европа кои се најдолго на власт

Најдолг стаж како државник меѓу актуелните европски шефови на држави и влади има претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, кој оваа функција континуирано ја извршува од јули 1994 година. Лукашенко својот ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER