fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: лица без документи

Шкриељ: Го решивме долгогодишниот проблем на лицата без документи

Ставаме крај на  долгогодишниот проблем на лицата без документи. Со донесените измени на законите за престојувалиште и живеалиште како и Законот за лична карта им овозможуваме на ранливите и социјално ...

Државата на пат до целосно решавање на долгогодишниот проблем со лицата без документи

Со донесувањето на измените на законите за престојувалиште и живеалиште и за лична карта со отвора патот за целосно решавање на  бездржавјанството во Република Северна Македонија. Овие лица  поради непоседувањето ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER