fbpx
Марш на Вашингтон - руски фашисти во Москва, 12 јуни 2024 (скриншот од видео)
Гордана Јанкулоска, 2007 (фото извор: Wikimedia Commons)
Ерван Фуере (фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ, мај, 2016)

Tag: малолетнички

foto> Freepik

Децата на тенката линија меѓу солидарноста и стигматизацијата во медиумите и општеството

ДИЈАНА ТАХИРИ  Пред неколку дена во медиумите се објави вест дека во Скопје,  две девојчиња  на возраст од 12 и 15 години исчезнале, односно 15-годишното девојче го извадило 12-годишното девојче ...

Фото: МИА

Промената на Законот за извршување на санкции – потенцијално решение за малолетничките кои мерката „упатување во ВПД“ ја издржуваат во Идризово

Во тек е постапка за промена на Законот за извршување на санкции, каде се опфатени и измените што се однесуваат на издржување на мерката „упатување во Воспитно-поправен дом“, за која ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER