fbpx
Матуранти, Прилеп, мај 2024 (фото извор: скриншот од снимка со телефон)
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Министерствo за правда

МП: Блупринг групата не треба да избрзува со предвремено излегување од Работната група за изготвување на новиот КЗ

 Министерството за правда смета дека Блупринг групата не треба да избрзува со предвремено излегување од Работната група за изготвување на новиот Кривичен законик, и информираат дека работната група е самостојна ...

Фото: Министерство за правда

Министерство за правда: Предлог-законот за помилување е доставен во владина процедура

Предлог-законот за помилување е доставен во владина процедура, соопшти денеска Министерството за правда. Меѓу клучните новини содржани во овој Предлог-закон, како што информира Министерството за правда е прашањето за правото ...

Фото: Министерство за правда

Пропусти на Судскиот совет, констатираше Комисијата за надзор на функционалноста на АКМИСот во судовите

Комисијата за надзор на функционалноста на АКМИС во судовите изврши надзор во четири основни судови во државата,Берово, Крушево, Кратово и  Куманово  при што ги констатираше следните состојби: -Нецелосно почитување на ...

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER