fbpx
Матуранти, Прилеп, мај 2024 (фото извор: скриншот од снимка со телефон)
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: неписменост

Борба за македонштината преку неписменост, закани и лажен патриотизам

ГАБРИЕЛА ТОЧКО Во секојдневниот живот, особено преку социјалните мрежи, се среќавам со огромен број на текстови, објави и коментари кои повикуваат на зачувување на македонскиот идентитет, јазик, територија... со еден ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER