fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: полициска акција

По акцијата на ГП „Табановце“, кривични пријави заработија 12 полицски службеници

Против 12 лица вработени во Полициска станица за гранични проверки – Табановце при Регионалниот центар за гранични работи Север, поднесена е кривична пријава за „злосторничко здружување“, „примање поткуп“ и „злоупотреба ...

Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

Ресман: Безбедноста во Германија функционира, но поврзаноста со Русија на десничарските екстремисти претставува опасност

Германија вчера ја разбуди масивна полициска акција. Уапсени се 25 припадници на домашна ултрадесничарска и терористичка организација во рација ширум Германија. Во полициската акција учествуваа 3.000 припадници на полицијата во ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER