-Како коалиција јас не можам да кажам колку пратенички мандати ќе се освојат, тоа ќе го кажат на крајот од денот граѓаните. Јас сметам дека оваа коалиција ќе биде победничката...
Read moreDetailsАмбасадорката на Соединетите Американски Држави во Северна Македонија Анџела Агелер на официјалниот фејсбук профил на Амбасадата упати порака до граѓаните на Република Северна Македонија да излезат на гласање. Фото: Принт...
Read moreDetailsСè потешко е да се препознаат лажните вести и дезинформациите. Вештачката интелигенција, технологијата и пропагандните тактики им помагаат на негативците ве излажат полесно од било кога. https://www.youtube.com/shorts/TPIG1Vsllh4 „Мислам дека е...
Read moreDetailsВо интервју за ЦИВИЛ Медиа, Исмет Рамадани, поранешен политичар и пратеник во македонскиот парламент, и прв човек на Евроатлантскиот совет, зборуваше за реториката и наративите на кандидатите за претседател во...
Read moreDetailsСо уставните измени го продолжуваме патот кон ЕУ Кандидатот за претседател. Стево Пендаровски на дебатата во МТВ порача дека се потребни уставни измени за државата да продолжи по патот на...
Read moreDetailsВо предизборното соочување на Националниот сервис, претседателските кандидати ја претставија својата визија и програма, со која сите ветуваат подобра држава, спречување на корупцијата и запирање на иселувањето на младите. Во...
Read moreDetails„Ни треба поддршка, ни треба единство овој пат за да можеме да ги реализираме целите што ги започнавме, а целите се добри, намерата е добра: да се создаде полесен живот,...
Read moreDetails„Јас не велам дека ние не припаѓаме на Европа. Напротив, ние припаѓаме на Европа, но не и на Европската унија. Ми замеруваат дека многу сум зборувала за Палестина, за Газа....
Read moreDetails„Институциите треба да бидат насочени кон искористување на јавно добро, а не институциите да ги користите во политички цели, да снимате спотови во институциите, славите роденден. Институциите не смеете да...
Read moreDetails„Македонија на овие избори се соочува со многу важен крстопат. Изборите се историски бидејќи основата на политичката трка на Македонија, ако ја поедноставиме, излегува дека е албинизмот наспроти вучизмот. Се...
Read moreDetails