fbpx
Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба

Tag: #БарамОдговор

Граѓан(к)ите бараат одговори!

ЦИВИЛ - Центар за слобода продолжува со иницијативата „Барам одговор!“. Граѓанските новинарки и новинари се тие кои го менуваат светот и без страв прашуваат и бараат одговори од надлежните органи. Идејата е ...

#БарамОдговор: Што ќе преземе министерката за образование за тепачката во Неготино

Две млади граѓански новинарки бараат одговор од министерката за образование и наука Рената Дескоска какви мерки ќе преземе во однос на тепачката на девојчињата во основното уличиште „Гоце Делчев“ во ...

ДИК, оставка кога?

ЦИВИЛ продолжува со акцијата #БарамОдговор. Овој пат Денис Јанкуловски со прашање до Државната изборна комисија, оставки кога? https://www.youtube.com/watch?v=vR0p74X4HvQ „Овде позади мене се наоѓа Државната бонусна комисија. Тоа се оние неранимајковци, ...

Учествувајте во #ГраѓанскиОбјектив и добивајте награди

Учествувајте во проектот #ГраѓанскиОбјектив, станете дел од големото семејство на граѓански новинарки и новинари ширум светот кои го менуваат општеството. Со вашето видео или фотографија на тема кршење на човековите ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER