fbpx
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: миа.мк
Фото: Кабинетот на претседателот на Украина Володимир Зеленски

Tag: „Брегзит“

Фото: European Union-EP

Велика Британија се промовира како идна „придружна членка“ на ЕУ

Велика Британија би можела повторно да се приклучи на Европската унија како „придружна членка“ според плановите за драматичното проширување на блокот што ги подготвија Франција и Германија. Од земјата се ...

Телеграф: За две недели Велика Британија и ЕУ ќе објават нов царински договор за Северна Ирска

Нов договор за решавање на спорот меѓу Велика Британија и Европската Унија околу трговските правила во Северна Ирска по Брегзит би можел да биде објавен за две недели, објави Телеграф. ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER