fbpx
US Defense Secretary Lloyd Austin attends a press conference during his visit in Sofia, Bulgaria, 19 March 2022. (Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto)
Германскиот министер за одбрана Борис Писториус
Џулијан Асанж беше инспирација за голем број протести низ светот (фото извор: Wikimedia Commons)
Фото: Зеленски на Х
Фото: Фејсбук ЕУБАМ
Фото: скриншот од веб страницата на Фондацијата

Tag: документарни филмови

Премиери на документарни и играни филмови на млади автори во Кинотека

 Три документарни и два играни краткометражни филмови на неколку млади македонски автори вечер ќе бидат прикажани во Кинотека на Македонија, во продукција на Центарот за образование, култура и уметност „Данаил Станојески“ ...

Хипернормализација за затворање на Десонанз

Со проекција на вториот дел од најновиот филм на прославениот британски документарен режисер Адам Кертис направен во соработка со BBC, Hypernormalisation, денеска се затвора филмскиот фестивал Десонанз, организиран во соработка ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER