fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: Facebook

Колку знае Фејсбук за вас?

Откако малку слегна правот од скандалите со Facebook и Cambridge Analytics,  време е граѓан(к)ите да дознааат - колку, всушност, и што сè „знае“ Фејсбук за нив... Сите фотографии кои некогаш ...

Фејсбук: Нашата мрежа може негативно да влијае врз луѓето

Во одредени случаи користењето на Фејсбук може да има негативно влијание на расположението на луѓето, а корисниците кои се повеќе време поминуваат на социјалната мрежа имаат проблеми со психичкото здравје, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER