fbpx
Фото: МИА архива
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа
Гордана Силјановска Давкова / Социјални мрежи

Tag: ЕПИ

„Ти си Ром. Бриши!“ – Дискриминација на Ромите на граничните премини

Околу 20.000 Роми беа расно профилирани на граничните премини, и им се ограничувало основното човеково право на слобода на движење, загарантирано во Уставот на Република Македонија. Институтот за европски политики ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER