fbpx
Тошковски - Османи
Фото: Укринформ
Фото: МИА
Џулијан Асанж (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: ЕПИ

„Ти си Ром. Бриши!“ – Дискриминација на Ромите на граничните премини

Околу 20.000 Роми беа расно профилирани на граничните премини, и им се ограничувало основното човеково право на слобода на движење, загарантирано во Уставот на Република Македонија. Институтот за европски политики ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER