fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)
Анџела Агелер

Tag: Катерина Колозова

Колозова ЦИВИЛ МЕДИА

Колозова за ЦИВИЛ МЕДИА: Природно е СДСМ да го бара сојузникот кај вистински левичари

Во контекст на најновите збиднувања на политичката сцена во Северна Македонија, универзитетската професорка, Катерина Колозова, за ЦИВИЛ МЕДИА изјави дека, иако не е позната содржината на средбата меѓу Маричиќ, Зечевиќ ...

Колозова ЦИВИЛ МЕДИА

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Катерина Колозова, филозоф: ЦИВИЛ покажува доследна посветеност на курсот на демократијата и евроинтеграциите

Во сите овие години, од почетокот на своето постоење, Цивил покажува доследна посветеност на курсот на демократијата и евроинтеграциите. Полињата што ги покриваат засегаат бројни сектори: демократски институции, гласачки права ...

Македонското граѓанско општество со поддршка на Украина во борбата за слобода

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Катерина Колозова, Институт за општествени и хуманистички науки/Фотографија Б. Јордановска

Колозова: Руската инвазија против Украина ја поттикна ЕУ да го замени својот технократскиот пристап кон проширувањето со геополитички

„Руската инвазија на Украина ја поттикна Европа, или поконкретно ЕУ, да го замени својот технократски пристап кон прашањето за проширувањето со геополитички пристап. На истиот начин, ЕУ почнува да ја ...

Проф. д-р Катерина Колозова, Берлин, 2019 година (фото извор: приватен ФБ профил)

Проф. д-р Катерина Колозова е на светската листа од 25 највлијателни жени во филозофијата

Проф. д-р Катерина Колозова се најде на 14-то место на светската листа на највлијателни жени во филозофијата во изминатите десет години, според Academic Influence. Листата е составена од 25 имиња ...

Колозова: Договорот со Грција овозможува политичко детерминирање на идентитетот

„Кога станува збор дека идентитетот на Македонецот е некако загрозен со Преспанскиот договор, јас со месеци во јавноста тврдам и објаснувам дека не само што не е загрозен идентитетот, туку ...

Колозова: Договорот со Грција е значаен сам по себе, а не како влог во евроинтеграциите

„Историскиот договор што беше постигнат со Грција јас го гледам како достигнување само по себе, нешто што е значајно само по себе, а не како влог во евроинтеграциите. Мислам дека ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER