fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: Лукаревска

Лукаревска: Никој не може да биде над судот, но најдовме соодветно законско решение со кое имаме намалување на коефициентите на платите

„Согласно новите законски измени имаме намалување на коефициентите. Не смее да се заборави фактот дека тоа е зголемување од 78% е соодветна судска одлука, ниту е партиска одлука на СДСМ, ...

Лукаревска: Европскиот фронт ќе ја извојува победата во пресрет на Денот на Европа

Денеска видовме дека внатре во македонското Собрание имавме пратеници кои не гласаа, а присуствуваа во салата, тоа е еден политички феномен. Слушаме дека немаме потреба од таа техничка влада токму ...

Сања Лукаревска, брифинг со новинарите, 15 јануари 2024

Лукаревска, УЈП: УЈП го покани портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Стоилковски на обука во Даночната академија за да ги научи даночните процеси

Управата за јавни приходи ги демантира наводите и обидите за ширење на шпекулации од страна на ВМРО – ДПМНЕ. Го покануваме Наум Стоилковски и му стоиме на располагање, преку нашата ...

Лукаревска: Не така одамна бевме условувани како „заробена држава“, се молчеше за неправдите

Не така одамна, „заробена држава“ ни беше името во еден извештај на Европската комисија. Тогаш кога ВМРО-ДПМНЕ беше власт, кога се шепотеше, кога се молчеше за платите, за пензиите, за ...

Сања Лукаревска на денешната трибина „Резултати што прават разлика, на тема инфраструктура што се одржа во Битола.

Лукаревска: Издавањето на фискални сметки е пракса на европските држави, тој пример треба да биде белег и на нашата држава

„За пофалба е приходот кој што одредени наши граѓани го имаат остварено во странство го платиле тука и допринеле во буџетот на нашата држава,“ рече Лукаревска во гостувањето на Македонската ...

Лани највисоката годишна бруто плата 2,7 милиони евра, исплатена во приватното здравство

Највисоката годишна бруто плата во Македонија лани е исплатена во приватното здравство и изнесува 167.786.446 денари (2,7 милиони евра), а 25,6 (416.000 евра) милиони денари е највисокиот исплатен бонус од ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER