fbpx

Tag: одбрамбен форум

Одбранбен форум во Скопје – најголеми ризици за НАТО се војната во Украина, продолжување на војната против другите соседи и хибридните напади

Најголем ризик за НАТО во иднина е конвенционалната војна која се води во Украина. После тоа се хибридните напади кои не ги гледаме, а кои се присутни, а потоа кибер ...

Фото: Министерство за одбрана

Петровска, Столтенберг и Агелер со иста порака од Одбранбениот форум 2023: Заедно посилни, обединети околу исти вредности за гаранција на евроатлантската безбедност и стабилност

Симбиозата помеѓу одбраната и Армијата, од една и академската заедница и невладиниот сектор од друга страна, геополитичката реалност и важноста на членството во НАТО и развојот на одбраната и Армијата ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER