fbpx

ВМРО АМНЕСТИЈА

Фото: Загреб.инфо
Фото: Укринформ
Фото: Ангел Ангеловски / ПМД

Tag: Повелба

Синдикатите со Повелба против вицепремиер од бизнис заедницата!

Со отворено обраќање до мандатарот Зоран Заев, повеќе синдикални здруженија се изјаснија проитв поставување на вицепремиер од бизнис заедницата. Како што стои во Повелбата за солидарност на синдикатите и сите пријатели ...

„Општество без граници“ во Кавадарци

Јавните промоции на проектот „Општество без граници“ и на Граѓанската повелба, ЦИВИЛ – Центар за слобода ја продолжува на градскиот плоштад во Кавадарци, во среда, на 17 мај, во 12 часот, со инфо ...

Советот за етика до медиумите: Почитувајте ја Повелбата и Кодексот на новинарите!

Советот на етика во медиумите денеска излезе со соопштение со коe ги повикува новинарите и уредниците да се стремат кон професионално информирање и заштита на професијата, преку исклучиво служење на ...

Советот за етика со Повелба за етичко известување за изборите

На прес-конференција во ЕУ Инфо центарот во Скопје, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ја претстави пред јавноста иницијативата за потпишување Повелба за етичко известување на медиумите за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER