fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: принудна работа

Фото: Укринформ

Русија користи осуденици за принудна работа во воениот производствен сектор

Рускиот воен производствен сектор со голема веројатност прибегнува кон користење на принудна работна сила од осуденици во обид да ги исполни барањата за производство во време на војна, соопшти британското ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER