Categories

Поранешниот српски министер за надворешни работи и лидер на опозициската Народна партија, Вук Јеремиќ денеска ги повика истражните органи во Србија да ги испитаат врските меѓу поранешната македонска Влада...

Пишува: Сашо Орданоски Искрено, шокиран сум (иако задоволен) од слабата поддршка што ја добива раководството на ВМРО-ДПМНЕ (во состав: Грујо, Антонио, Влатче и… никој друг) на протестите по одлуката на...

Два прислушувани разговора, од кои едниот необјавен, ќе можат да се користат како доказ во судската постапка за предметот „Титаник 2“ на Специјалното јавно обвинителство, одлучи Апелационен суд –...

Пишува: Сашо Орданоски Да се прашуваше Груевски, тој својата политичка кариера веројатно ја проектираше како онаа на Роберт Мугабе: партијата да ја претвори во движење, земјата да ја стави под...

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

пишува: Сашо Орданоски На сите им е јасно дека тековните интерпелации на ВМРО-ДПМНЕ за министрите од новата Влада се бесмислени, и по наводните поводи и за наводните причини во...

Ниту едно од обвиненијата на Специјалното јавно обвинителство сѐ уште не е правосилно, зашто жалбените рокови ја одложија оценката на судиите. Седумнаесетте обвиненија кои СЈО пред речиси еден месец ги...