fbpx
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Тамаш Суљок

ФОТО Фејзбук

Унгарскиот претседател ја потпиша одлуката за членството на Шведска во НАТО

Унгарскиот претседател Тамаш Суљок ја потпиша одлуката со која и се овозможува на Шведска да се приклучи на НАТО, соопшти неговиот кабинет. Унгарските пратеници на 26 февруари, последни од сите ...

ФОТО Фејзбук

Унгарскиот парламент го избра Тамаш Суљок за нов претседател на државата

Унгарскиот парламент го избра Тамаш Суљок, претседател на Уставниот суд, за нов претседател на државата. Тој ќе врши претежно церемонијална улога и ќе ја наследи Каталин Новак, која неочекувано поднесе ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER