fbpx
Руски ракетен терор: Харкив, 25 мај 2024 (фото извор: скриншот од видео извештај на Би-би-си)
Фото: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ
Фото/ Маргарита Роблес/ Wikimedia commons

Tag: циркуларна економија

Каја Шукова, министерка за животна средина (фото: Александар Ризински/ЦИВИЛ)

Шукова: ЕУ скринингот ќе ги покаже недостатоците, но потребен е заеднички напор во нивно надминување и за заштита на животната средина

Цирклуарната економија, како модел е насочена кон обнова на екосистемите, но и воведување на иновации и менување на навиките на општеството, со цел се она што како краен резултат доаѓа ...

Жил Штрифлер, Балкан Форум: Политиката служи за да се поделат луѓето и да се трупа капитал

Меѓународни искуства беа споделени на дводневната работилница на LogEx која се одржа во Скопје, во врска со предизвиците и можностите кои треба да се применат во земјите од Западен Балкан ...

Астрит Истрефи, Балкан Форум: Руската пропаганда на Балканот е загрижувачка, а заканите за бомби еден ден нема да бидат само закани

„Балкан форум“ е регионална иницијатива за унапредување на одржлив и партиципативен развој на земјите од Балканот како ефикасен корисник на ресурси, позелен и поконкурентен регион кој е базиран на соработка ...

Самир Бехариќ, Балкан Форум: На Балканот има големо руско влијание, а мирот не е нешто со кое треба да се „коцкаме“

„Имам многу пријатели во Македонија, сум бил во Скопје и Охрид, ќе го посетам и Тетово, а менталитетот е многу сличен на нашиот во Босна и Херцеговина, вели во разговор ...

Агиќ, КОД, Јајце: Не ги разбирам големите статуи во Ценарот на Скопје

Меѓународни искуства беа споделени на дводневната работилница на „Логекс“ која се одржа во Скопје, во врска со предизвиците и можностите кои треба да се применат во земјите од Западен Балкан ...

Милошевиќ, АДП-ЗИД, Црна Гора: Циркуларната економија ќе отвори нови работни места и нови бизниси

Меѓународни искуства беа споделени на дводневната работилница на LogEx која се одржа во Скопје, во врска со предизвиците и можностите кои треба да се применат во земјите од Западен Балкан ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER