fbpx
По конструктивна дискусија од страна на претставниците на синдикатите во однос на предлогот, се донесе заклучок  синдикалните организации да го разгледаат предлогот и да достават забелешки или нови предлози до Министерството за труд и социјална политика.
Фото: Џ. Дерала / ЦивилМедиа
Бранко Тричковски, колумнист
Од одбележувањето на Денот на независноста на Украина во Скопје, 24 август 2022 (фото: ЦИВИЛ)
фото: Едуард Крижанивскиј

Tag: Украинска православна црка

Руската пропаганда ги злоупотребува верските чувства за ширеше дезинформации за Украина

Руската пропаганда го злоупотребува собирот на верниците на божествената литургија како протестен митинг, пренесува Укринформ. Масовните медиуми на Кремљ и провоените канали Телеграм шират лажни информации тврдејќи дека Украинците одржуваат ...

Фото: Ukrinform

Украинската православна црква ја призна МПЦ

Митрополитот Кијивски и цела Украина, Епифаниј испрати послание до Поглаварот на Македонската православна црква, г. г. Стефан, во кое ја споделува радосната вест дека Украинската православна црква ја признава автокефалноста ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER