Categories

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

пишува: Сашо Орданоски Сите имаат право да бидат разочарани од текот и исходот од судењето во случајот „Монструм“: и осудените и роднините на загинатите и целата македонска јавност. Сите сме...

Хелсиншкиот комитет за човекови права излезе со Годишен извештај за криминалот од омраза во 2016. Според извештајот, во споредба со 2015, минатата година има зголемување од 60% во бројот...