fbpx
Руски тенкови во близина на украинската граница, јануари, 2022 (фото: скриншот од Јутубе каналот на Military Update)
epa04824767 A picture made available on 30 June 2015 shows workers start the construction of the Chinese section of the China-Russia East Route natural gas pipeline, also known as the Power of Siberia trunk pipeline, in Heihe in northeast China's Heilongjiang province 29 June 2015. The 3,968-kilometer pipeline, running from Russian gas fields to Shanghai, will be completed in 2018 to be able to carry 38 billion cubic meters of natural gas to China every year.  EPA/SONG FULAI CHINA OUT

Богоевски: Невладините се влакното во автократскиот сендвич

Што ги прави невладините организации да се омилена мета? https://www.youtube.com/watch?v=SIeFKYR9YE0 „Тие се влакното во автократскиот сендвич, нивната положба, дејствувањето како рафиниран глас на групата која ја претставуаваат, и вадењето на...

Read more

Забрчанец: Еден од постулатите на Владата е oбезбедување на вклученост и учество на сите заинтересирани граѓани и НВО заедници во креирањето на политиките

Која е позицијата на Владата кога станува збор за промоција на отворена и транспарентна комуникација со јавноста или промоција на фактите и информациите, виз-а-ви справувањето со дезинформациите. Четири основни постулати,...

Read more

Забрчанец: Ние што застапуваме демократски вредности да ги охрабриме граѓаните да се приклучат на автопатот на одговорно комуницирање со јавноста

Некако подзаборавивме на она што е нашата демократска агенда, она што претходно сме се бореле заедно и по улиците, секако повторно за истите вредности, од различни можеби позиции, меѓутоа мислам...

Read more

Забрчанец: НАТО сака да биде препознаен по она за што се залага, а не по она против кое се бори

Во оваа насока ме охрабрува и начинот на кој што НАТО во последните свои јавни стратешки документи ја дефинира својата улога во дезинформациите, па така НАТО во своите последни јавни...

Read more

Правецот до Европа

„Тој перон со заглавеност го имаме и дома, а да стоиме долго на туѓа станица не ни треба. Посебно што може да не фати зима и да треба да носиме...

Read more

Каде се добрите вести?

Мај беше месецот во кој Република Северна Македонија стана европски центар на интерес и на дипломатски активности. Беше исполнет со мноштво настани, средби, изјави за проблемот што соседна Бугарија и...

Read more
Page 3 of 13 1 2 3 4 13

CIVILMEDIA NEWSLETTER