fbpx
Руски тенкови во близина на украинската граница, јануари, 2022 (фото: скриншот од Јутубе каналот на Military Update)
epa04824767 A picture made available on 30 June 2015 shows workers start the construction of the Chinese section of the China-Russia East Route natural gas pipeline, also known as the Power of Siberia trunk pipeline, in Heihe in northeast China's Heilongjiang province 29 June 2015. The 3,968-kilometer pipeline, running from Russian gas fields to Shanghai, will be completed in 2018 to be able to carry 38 billion cubic meters of natural gas to China every year.  EPA/SONG FULAI CHINA OUT

„Меката моќ“ на ЕУ

„Една општа критика за ЕУ е тоа дека нема „тврда моќ“. Има некоја вистина во ова. Сепак, никогаш не била намерата ЕУ да биде воен сојуз, не е НАТО. Авганистанскиот...

Read more

Војната против климатската криза би била добра за економијата

„Војната против климатската криза, доколку правилно се спроведува, всушност би била добра за економијата – исто како што Втората светска војна ја постави сцената за златната економска ера на Америка,...

Read more

Сериозните редакции мора да си вработат проверувачи на факти, ако сакаат публика, доверба и иднина!

„Стратегиите на големите медиумски куќи кај нас се движат во насока на „пожолтување“,  забрзување и зголемување на количината во производството на содржини, односно прифаќање на играта, во која крадците и...

Read more

Мерко: Невладините од Охрид прво нека си го исчистат „својот двор“, па после да бараат „музички желби“

„Некои работи ги изведуваме по наш терк затоа што имаме план и проект за тоа, и понекогаш ни се појавуваат и напади од здруженија, невладини итн… но, мислиме дека секогаш...

Read more

Зошто да има поделби кога живееме под исто небо и во иста земја

„Живееме во длабоко поделено политичко општество кое е дефинирано на патриоти и предавници. „Предавниците“ се оние попрогресивните што сакаат да работат на овие теми, а патриотите се секогаш онаа хард-кор...

Read more
Page 2 of 13 1 2 3 13

CIVILMEDIA NEWSLETTER